Drink it up! – Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Πάρε τη φωτογραφική μηχανή σου και τράβηξε μερικές φωτογραφίες που να δείχνουν πόσο πολύ αρέσει σε σένα, την οικογένειά σου ή τους φίλους σου το γάλα.
Άφησε τη δημιουργικότητά σου να σε εμπνεύσει. Πώς θα μπορούσε ο τρόπος που απολαμβάνεις το γάλα να σε βοηθήσει να κερδίσεις ένα βραβείο;
Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε μαθητές που πηγαίνουν σε σχολεία πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν θα πρέπει να είναι άνω των 20 ετών την 1η Οκτωβρίου 2008.

Μπορείς να υποβάλεις το ανώτατο δύο φωτογραφίες χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική φόρμα εγγραφής. Οι καλύτερες φωτογραφίες θα δημοσιευθούν σε μία online γκαλερί φωτογραφιών, ενώ οι κορυφαίες εξ αυτών θα αναρτηθούν στον ιστότοπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Προθεσμία υποβολής φωτογραφιών: 28 Φεβρουαρίου 2009.

Λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://www.drinkitup.europa.eu/index.php?id=5

Μαθήματα φωτογραφίας από την Πολιτιστική Ομάδα Πετραλώνων

με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Τα μαθήματα είναι δωρεάν και απευθύνονται περισσότερο σε αρχάριους. Στοχεύουν κυρίως να δείξουν τη βασική τεχνική που χρειάζεται κάποιος για να δημιουργήσει φωτογραφικά. Θα υπάρξει εισαγωγή σε σημαντικά είδη φωτογραφίας (αναμνηστική, ταξιδιωτική, φωτορεπορτάζ, καλλιτεχνική κ.ά.), γνωριμία με τις περισσότερες φωτογραφικές μηχανές και τρόπους αξιοποίησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους (ψηφιακές, αναλογικές, compact, slr κ.ά.), ενώ θα γίνει συζήτηση πάνω στην ιστορία της φωτογραφίας και της ιδιαιτερότητάς της ως τέχνης. Παράλληλα με τη διδασκαλία τεχνικής θα γίνεται παρουσίαση γνωστών φωτογράφων και διάλογος περί αισθητικής.

Πληροφορίες: Ανδρέας Κατσικούδης, 6973409390, akatsikoudis@yahoo.com
και Σταυρούλα Νικολάου, omirogatos@gmail.com

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη 7 – 9 μ.μ. στo καφέ «Βραζιλιάνα», Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα. Πρώτο μάθημα: Τρίτη 18 Νοεμβρίου.

---------

Ο Α. Κατσικούδης ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία οκτώ χρόνια. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Δ. Ζωγράφου (αναγν. σχολή) και σεμινάρια στο ΣΥΜΟΦΕ. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ. Το 2002 είχε την πρώτη του ατομική έκθεση στην ΕΠΑΣΚΤ (Πλάκα). Ταξιδιωτικά άρθρα και φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά (όπως το Γεωτρόπιο της Ελευθεροτυπίας). Από το 2005 διδάσκει φωτογραφία. Είναι δάσκαλος δημοτικού.
Φωτογραφίες του μπορείτε να δείτε στο www.geocities.com/akatsikoudis

Έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Κατσάκου με θέμα «Στους δρόμους της πόλης»

Café bar Cofix
(Λώρη Μαργαρίτη 11, τηλ. 2310 250011)
Διάρκεια έκθεσης: 04/11 – 30/11/2008
Εγκαίνια: Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008 στις 8:00 μ.μ.


Έκθεση φωτογραφίας του Ανδρέα Κατσάκου με θέμα «Στους δρόμους της πόλης» εγκαινιάζεται την Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008 στις 8:00 στο Cofix (Λώρη Μαργαρίτη 11, τηλ. 2310 250011). Η έκθεση πραγματοποιείται στα πλαίσια της εκδήλωσης της φωτογραφικής ομάδας «Φωτοπόροι»:
Νοέμβριος 2008 - Η Φωτογραφία στα Καφέ Μπαρ της Θεσσαλονίκης.

Θεσσαλονίκη. Μία πόλη “ζωντανή”, που ποτέ δεν “κοιμάται”.
Αρκεί να περιπλανηθεί κανείς στους δρόμους της και θα συναντήσει διαφορετικούς τύπους ανθρώπων και πραγμάτων στην πολυπρόσωπη αυτή πόλη.
Στους δρόμους της πόλης, κάποιες ανθρώπινες φιγούρες, άγνωστες μεταξύ τους, κινούνται βιαστικά και σε προσπερνούν αδιάφορα χαμένες στην καθημερινότητα τους. Άνθρωποι που σου χαμογελούν, που κλαίνε, ερωτευμένοι που περπατούν αγκαλιασμένοι στο λιμάνι, άνθρωποι μοναχικοί, παιδιά που παίζουν στην πλατεία, άνθρωποι που ζουν και δουλεύουν στον δρόμο. Εικόνες γεμάτες αντιθέσεις, που έχουν πάντα να σου διηγηθούν μία ιστορία.Εικόνες γεμάτες ζωή σε μία πόλη που κάθε μέρα αλλάζει.

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Λογιωτατίδη για το San Francisco

Αγαπητοί φίλοι

Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανανκοινώσω την έκδοση του βιβλίου μου "Uniquely San Francisco", πού μόλις κυκλοφόρησε στο διαδικτυακό βιβλιοπωλείο της www. Blurb.com.
Πρόκειται για ένα φωτογραφικό οδοιπορικό στην πόλη του San Francisco διάρκειας επτά ημερών . Το ταξίδι αυτό είχε σαν στόχο την γνωριμία με την πόλη του SF και στη συνέχεια να την απόδοση αυτής γνωριμίας φωτογραφικά.
Το βιβλίο χωρίζεται σε 19 ενότητες με τις περιοχές, τούς ανθρώπους και τις λεπτομέρειες που τους περιβάλλουν, και μια ξεχωριστή με τα λόγια του τραγουδιού "I left my heart in San Francisco " με τον Tony Bennett. Το τραγούδι αυτό είναι επίσημα ο ύμνος της πόλης.
Δεν φιλοδοξεί (το βιβλίο)να γίνει ένας Ταξιδιωτκός οδηγός, μια και υπάρχουν αρκετοί που κάνουν τη δουλειά τους εξαιρετικά καλά. Φιλοδοξεί όμως να γίνει το κίνητρο , μέσα από τη μαγεία της φωτογραφίας, να επισκεφθείτε την πόλη, ή ακόμη και περάσετε ένα απόγευμα ταξιδεύοντας με την φαντασία σας μέσα από τις 218 σελίδες του. Όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση , ότι θα βρείτε ενδιαφέροντα τα συγκεντρωμένα, κατά την δική μου φωτογραφική άποψη, στοιχεία που κατέγραψα με το φακό της μηχανής μου.
Αυτά λοιπόν θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας , και θα περιμένω τα σχόλια σας.

Μπορείτε λοιπόν να δείτε ένα δείγμα της έκδοσης στην διεύθυνση
http://www.blurb.com/bookstore/invited/289110/b393c30285e7828a448404d1788284f8

Γιάννης Λογιωτατίδης