Ατομική έκθεση, με τίτλο « Χρόνος – Φύση – Ανθρωπος»


ΧΡΟΝΟΣ – ΦΥΣΗ – ΑΝΘΡΩΠΟΣ

26 Οκτωβρίου – 9 Νοεμβρίου 2009


Η πρώτη ατομική έκθεση, με τίτλο « Χρόνος – Φύση – Ανθρωπος», του Φωτογράφου Δημοσθένη Γαλλή, εγκαινιάζεται στις 26 Οκτωβίου, στις 8 μμ. στο Χώρο Τέχνης ΗΩΣ (Χέυδεν 38, Πλ.Βικτωρίας).

Ο Δημοσθένης Γαλλής, παρουσιάζει, μέσα από το φωτογραφικό του φακό τις τρεις θεματικές ενότητες – προσεγγίσεις, Xρόνος - Φύση – Ανθρωπος, πάνω στον Κόσμο.

Με την ενότητα «Χρόνος» αποτυπώνεται η δημιουργική και διαβρωτική επίδραση της Τέταρτης Διάστασης πάνω στα Επίγεια. Με τη «Φύση» αποδίδεται ο Αρχετυπικός, φυσικός Κόσμος που προϋπήρχε πολύ νωρίτερα από εμάς διεκδικώντας σήμερα όσο ποτέ άλλοτε την ενεργή προσοχή και ευαισθησία μας. Τέλος, με τον «Άνθρωπο» - δημιούργημα του Χρόνου και της Φύσης, περιγράφεται η υλική ανθρώπινη υπόσταση και φόρμα στο πέρασμα του Χρόνου, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.

Ο Γαλλής ασχολείται με τη φωτογραφική Τέχνη τα τελευταία 15 χρόνια και είναι αυτοδίδακτος. Η θεματολογία του καταπιάνεται με το φυσικό, αστικό και βιομηχανικό τοπίο, τη νεκρή φύση και το γυμνό. Κύριοι άξονες γύρω από τους οποίους περιστρέφονται τα έργα του είναι η εσωτερικότητα των Πραγμάτων, η Ερημία και η Ηρεμία που πηγάζει μέσα από αυτήν, το φθαρτό της Ύλης, το Φως και η Ελπίδα που αυτό φέρει.

Η έκθεση «Χρόνος – Φύση – Ανθρωπος », θα διαρκέσει από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου . Ωρες λειτουργίας : Τρίτη – Παρασκευή 12:00 – 20:00, Σάββατο 11:00 – 15:00.

Για περισσότερες Πληροφορίες : τηλ. 210-8237111, e-mail: eosgallery@yahoo.gr

No comments: