Έκθεση φωτογραφίας του Φώτη Παλαιολόγου με τίτλο " τέλος εποχής "

Το "f14 - κοινόν φωτογράφων" και η 9η εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων σας προσκαλούν στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας του Φώτη Παλαιολόγου με τίτλο " τέλος εποχής " την Πέμπτη 12 Μαρτίου 7.00 μ.μ.
στη στοά Μπεζεστένι (Βενιζέλου 37 Θεσσαλονίκη)

Διάρκεια έκθεσης: 12 Μαρτίου έως 10 Απριλίου 2009

Τέλος εποχής

Νέοι άνθρωποι, νέα ήθη, νέες παραστάσεις, νέα αντικείμενα, νέα φετίχ, νέες εικόνες, νέοι τρόποι, νέοι στόχοι, νέες εικόνες, νέοι πόθοι.

Ως δια μαγείας όλα αλλάζουν γύρω μας. Πάντα άλλαζαν, μα όχι τόσο γρήγορα. Δεν υπάρχει πλέον χρόνος να δεις κάτι καινούριο να το σκεφτείς, να το σταθμίσεις. Το βλέπεις ήδη νομοτελειακά εγκατεστημένο, αποδεκτό και με τα στοιχεία του απαραίτητου.

Άλλοι το λατρεύουν, άλλοι το μισούν, οι περισσότεροι είναι αδιάφοροι.

Έτσι εξελίσσονται οι εποχές. Καλύτερα? Χειρότερα? Θα δείξει. Μετράμε ακόμη ένα τέλος εποχής!

Η δουλειά αυτή έγινε μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου 2008 στη Θεσσαλονίκη.

Θα μπορούσε να ειπωθεί ότι είναι μια προσπάθεια εικαστικής προσέγγισης των αλλαγών σε επίπεδο καθημερινότητας της πόλης.
Απεικονίζονται ταυτόχρονα – με την τεχνική των πολλαπλών εκθέσεων του φίλμ – στοιχεία αυτής της πόλης και της ζωής της που άλλοτε μας ήταν οικεία και συνηθισμένα και στοιχεία καινούρια που έχουν επιβληθεί ως απαραίτητα, μοντέρνα προϊόντα μιας παγκόσμιας κοινωνίας.

Δυστυχώς τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει χώρος και για τα δύο. Και επικρατέστερος των αντιπάλων μάλλον είναι το νέο με ότι κι’ αν σημαίνει αυτό.

Φώτης Παλαιολόγος
Τηλ: 6932968574, 2310211576
www.fotispaleologos.gr
info@fotispaleologos.gr

--
Για το
f14 ΚΟΙΝΟΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΩΝ
PHOTOGRAPHERS' COMMUNE

ΛΕΝΑ ΚΩΤΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΗΤΣΑΙΩΝ 7 (AΡΧΑΙΑ ΑΓΟΡΑ)
ΤΚ 54631 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΤΗΛ & FAX: 2310 244.714
http://www.f14.gr

No comments: