Μαθήματα φωτογραφίας από την Πολιτιστική Ομάδα Πετραλώνων

με τον Ανδρέα Κατσικούδη

Τα μαθήματα είναι δωρεάν και απευθύνονται περισσότερο σε αρχάριους. Στοχεύουν κυρίως να δείξουν τη βασική τεχνική που χρειάζεται κάποιος για να δημιουργήσει φωτογραφικά. Θα υπάρξει εισαγωγή σε σημαντικά είδη φωτογραφίας (αναμνηστική, ταξιδιωτική, φωτορεπορτάζ, καλλιτεχνική κ.ά.), γνωριμία με τις περισσότερες φωτογραφικές μηχανές και τρόπους αξιοποίησης των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους (ψηφιακές, αναλογικές, compact, slr κ.ά.), ενώ θα γίνει συζήτηση πάνω στην ιστορία της φωτογραφίας και της ιδιαιτερότητάς της ως τέχνης. Παράλληλα με τη διδασκαλία τεχνικής θα γίνεται παρουσίαση γνωστών φωτογράφων και διάλογος περί αισθητικής.

Πληροφορίες: Ανδρέας Κατσικούδης, 6973409390, akatsikoudis@yahoo.com
και Σταυρούλα Νικολάου, omirogatos@gmail.com

Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τρίτη 7 – 9 μ.μ. στo καφέ «Βραζιλιάνα», Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα. Πρώτο μάθημα: Τρίτη 18 Νοεμβρίου.

---------

Ο Α. Κατσικούδης ασχολείται συστηματικά με τη φωτογραφία οκτώ χρόνια. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα στο Εργαστήρι Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας του Δ. Ζωγράφου (αναγν. σχολή) και σεμινάρια στο ΣΥΜΟΦΕ. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και φεστιβάλ. Το 2002 είχε την πρώτη του ατομική έκθεση στην ΕΠΑΣΚΤ (Πλάκα). Ταξιδιωτικά άρθρα και φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά (όπως το Γεωτρόπιο της Ελευθεροτυπίας). Από το 2005 διδάσκει φωτογραφία. Είναι δάσκαλος δημοτικού.
Φωτογραφίες του μπορείτε να δείτε στο www.geocities.com/akatsikoudis

No comments: