ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ του Τόλη Γιαννακόπουλου με θέμα «Εργατικές ιστορίες του τσιμέντου & της θάλασσας»

Διάρκεια έκθεσης 23 – 27 Μαρτίου 2009,
ώρα 07:00-09:00 μ.μ.,
στον εκθεσιακό χώρο της Φωτογραφικής Εταιρείας Μυτιλήνης
Πιττακού 15, Μυτιλήνη.
Εγκαίνια Έκθεσης: Δευτέρα 23/03/2009 ώρα 07:30μμ

Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης θα πραγματοποιήσει Έκθεση Φωτογραφίας του Τόλη Γιαννακόπουλου με θέμα «Εργατικές ιστορίες του τσιμέντου & της θάλασσας» από την Δευτέρα 23/03/2009 έως την Παρασκευή 27/03/2009 στον εκθεσιακό χώρο της Φ.Ε.Μ. , Πιττακού 15.

Στον παρασκήνιο χώρο του σημείου τομής της ιδιωτικής σφαίρας μ’ αυτήν της κοινοτικής και της δημόσιας στήνεται το σκηνικό όπου οι πρωταγωνιστές εργάτες επιτελούν τους διπλούς ρόλους τους. Από τη μία μεριά η έκφραση των εργασιακών προσπαθειών που έρχονται να καλύψουν την προσωπική ανάγκη επιβίωσης κι από την άλλη αυτών που καλούνται να καλύψουν την ομαδική ανάγκη του αποτελέ¬σματος μέσω της συνεργασίας. Άλλοτε εικόνες ιδιωτικές, όπου τα υποκείμενα υπο¬χωρούν σε ατομικές εσωτερικές διαδρομές, κι άλλοτε, στιγμές έκδηλης κοινωνικής παρουσίας, όπου το «Εγώ» μεταφράζεται σε ένα κατ’ ανάγκην «Εμείς».
Σε όλους τους τύπους των προς τα έξω προβαλλόμενων εικόνων τους, οι εργάτες δείχνουν να ασκούν έναν ισχυρό εσωτερικό αυτοέλεγχο, καθώς, ανάμεσα στους τσιμεντοπροβλητάδες, ούτε η ευαισθησία και η προθυμία ούτε η αναισθησία και η απροθυμία συγχωρούνται.
Κι όπως χαρακτηριστικά λέει ο Αλί επάνω στην πλωτή εξέδρα του γερανού: «Και ο παράδεισος και η κόλαση εδώ είναι», δείχνοντας με το χέρι του την τσαλακωμένη λαμαρίνα της εξέδρας. Αυτήν που αποτελεί τη δική του γη.
Φυσικός χώρος του σκηνικού το υπό ανακατασκευή λιμάνι του Καρλοβάσου Σάμου.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Δευτέρα 23/03/2009 ώρα 07:30μμ.

No comments: