Δημοπρασία έργων τέχνης από την One Earth

Για τρίτη συνεχή χρονιά η ελληνική εθελοντική οργάνωση διεθνούς αλληλεγγύης One Earth (Μία Γη) οργανώνει την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου (18:00 – 22:00) δημοπρασία έργων τέχνης με σκοπό την ενίσχυση του έργου εξασφάλισης πόσιμου νερού σε απομονωμένες κοινότητες της Αφρικής. Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Κυψέλη» σε αίθουσα που ευγενικά έχει χορηγηθεί από τον υπεύθυνο του ξενοδοχείου κ. Πουμάνα.

Έργα που ευγενικά προσέφεραν γνωστοί και καταξιωμένοι καλλιτέχνες από το Βόλο, αλλά και από όλη την Ελλάδα θα δημοπρατηθούν σε μια εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους ανθρώπους του αναπτυσσόμενου κόσμου που χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας για να αποκτήσουν πρόσβαση στο βασικό για την επιβίωση τους, ασφαλές και καθαρό νερό.

Την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου, συμμετέχοντας σε μια δημοπρασία αξιόλογων έργων, θα υπάρχει η δυνατότητα της συμβολής στην απόκτηση πρόσβασης σε καθαρό νερό για εκατοντάδες παιδιά.
Τη δημοπρασία θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.
Αυτό που θεωρείται αυτονόητο στον αναπτυγμένο κόσμο στις περισσότερες χώρες της Αφρικής αποτελεί απραγματοποίητη επιθυμία. Το απλό γύρισμα της μιας κάνουλας και ένα ποτήρι καθαρό νερό φαντάζουν μακρινό όνειρο για εκατομμύρια παιδιά σε ολόκληρο τον κόσμο.
«Στην Οne Εarth εργαζόμαστε για να φτάσει καθαρό, ασφαλές νερό σε όσο περισσότερους ανθρώπους γίνεται.

Η δημοπρασία με τίτλο «Τέχνη και ζωή» περιλαμβάνει 40 και πλέον έργα και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Κυψέλη, σε αίθουσα που ευγενικά παραχώρησε η διοίκηση του ξενοδοχείου, από τον γνωστό τηλεπαρουσιαστή Σωτήρη Πολύζο, με τιμές προσιτές για τους φιλότεχνους της πόλης μας οι οποίοι θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν έργα γνωστών καλλιτεχνών και την ίδια στιγμή να ενισχύσουν το έργο της One Earth στην Αφρική.

Η One Earth είναι μια ελληνική οργάνωση που ιδρύθηκε το 2003 στο Βόλο και μέχρι σήμερα έχει αναπτύξει ένα πολύ σημαντικό έργο σε χώρες της Αφρικής και την Παλαιστίνη. Συγκεκριμένα έχει υλοποιήσει προγράμματα στην Αιθιοπία, το Σουδάν, το Νίγηρα, το Λίβανο και την Παλαιστίνη, ενώ μέσα στο 2009 έχει προγραμματίσει δράσεις επείγουσας και αναπτυξιακής βοήθειας στην Μπουργίνα Φάσο, στη δυτική Αφρική, στη Ζιμπάμπουε και στην Παλαιστίνη.

Η One Earth όλα αυτά τα χρόνια έχει υποστηρίξει χιλιάδες ανθρώπους να ζήσουν με αξιοπρέπεια προσφέροντας επείγουσα επισιτιστική βοήθεια, δημιουργώντας βασικές υποδομές για την παροχή καθαρού νερού σε πληθυσμούς και κοινότητες που το στερούνται, και κτίζοντας σχολεία για να μπορούν παιδιά να παρακολουθούν αυτό που στη χώρα μας θεωρείται αυτονόητο δικαίωμα.

Το έργο της One Earth υποστηρίζεται από τους δεκάδες εθελοντές που αναλαμβάνουν να προσφέρουν από το χρόνο τους και να πραγματοποιήσουν αποστολές εκεί που υλοποιούνται τα έργα, κάνοντας με αυτό τον τρόπο πράξη το όραμα τους για ένα κόσμο ισότητας και δικαιοσύνης.

Σημαντικό μέρος του κόστους της βοήθειας που παρέχει η One Earth στην Αφρική καλύπτεται από τους εκατοντάδες φίλους και συνδρομητές αλλά και μέσα από χορηγίες και εκδηλώσεις όπως η δημοπρασία έργων τέχνης η οποία έχει γίνει θεσμός και απολαμβάνει μεγάλης υποστήριξης από το φιλότεχνο κοινό του Βόλου.

Η One Earth, με την ευκαιρία θέλει να ευχαριστήσει όλους τους καλλιτέχνες που προσέφεραν έργα τους, τη διοίκηση του ξενοδοχείου Κυψέλη και όλους τους εθελοντές που εργάστηκαν για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για την One Earth και τη δημοπρασία
Τηλ : 2421023231, 6977222489, 6945704157
e-mail info@oneearth.gr
website www.oneearth.gr

No comments: